Benodigdheden

1 kilo kipgehakt (gemalen kipfilet) of nog malser te maken mengen met kippedijtjes

Droge peterselie

2 eetlepels kipkruiden met zout

1 volle theelepel kerriepoeder (mag meer zijn)

1 volle theelepel chilipoeder of cayennepeper

zwarte peper

1 theelepel gemberpoeder

1 eetlepel ras al hanoet

3-4 eetlepel tapiocameel

beetje knoflookpoeder

Extra nodig

latexhandschoen

boter om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Gebruik kant en klaar kipgehakt of maal 1 kipfilet tot gehakt in een foodprocessor. Wil je dat het nog malser wordt, gebruik dat wat vetter kippenvlees zoals kippedij. Meng dit samen met het kipgehakt (gemaakt van kipfilet) tot 1 kilo in totaal.
  2. Meng de kip met alle ingrediënten (de kruiden) en tapioca. Ik gebruikte een latexhandschoen voor het mengen. Wanneer het niet meer aan de handschoen plakt is het goed. Voeg net zoveel tapioca toe tot je er met met natte handen bolletjes van kan draaien. Ook niet teveel, want anders worden de balletjes droog. Gebruik eventueel een natte mini ijslepel om balletjes te vormen. 
  3. Rol de gevormde balletjes door de tapioca.
  4. Smelt roomboter in een braad of hapjespan en bak de balletjes aan alle kanten mooi goudbruin. Roer af en toe om. Zet het vuur zachter en laat nog rustig voor 10-15 minuten garen.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten