Benodigdheden

3 eieren maat M

180 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

75 ml lauwwarme melk

60 ml zonnebloemolie

15 gram bakpoeder (1 zakje)

200 gram Nutrifree Dolci of andere glutenvrije mix

2 volle eetlepels cacaopoeder

Extra nodig

handmixer

2 maatbekers

Rechthoekige bakvorm

Bakspray (allergento)

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven op 160 C hete luchtstand. Meng het meel, samen met de bakpoeder en zet op zij.
  2. Mix met een handmixer op hoogste stand de suiker met de eieren en vanillesuiker tot een romig mengsel
  3. Voeg al mixend de melk en olie toe en mix op hoge snelheid tot een luchtig beslag met veel luchtbelletjes
  4. Zeef het meelmengsel op het beslag en mix op laagste stand tot het meel niet meer zichtbaar is.
  5. Giet 2/3 deel van het beslag in een maatbeker, en meng wat over is met het cacaopoeder. Mix goed samen. Giet ook een maatbeker of laat in de mengkom.
  6. Vet de bakvorm in met bakspray of gebruik een mengsel van 1 theelepel gesmolten roomboter, 1 theelepel olie en 1 theelepel glutenvrij meel en vet hiermee de bakvorm in.
  7. Giet eerst wit beslag in de vorm, dan wat van het chocoladebeslag en daarop het witte en weer chocoladebeslag. Ga net zolang door tot het beslag op is. Neem een sate prikker of een mes en trek een streep in het beslag van boven naar beneden. Bak voor 45 minuten gaar in het midden van de oven. Check met een sateprikker, wanneer deze droog eruit komt, dan is de cake klaar.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten