Oublie ijshoorntjes
Glutenvrij en een bolletje roomijs op een oublie ijshoorntje is niet altijd vanzelfsprekend bij een ijssalon te verkrijgen. Maak met dit recept deze hoorntjes lekker zelf en bewaar ze in een glazen houdbare pot en neem bij een dagje uit een zelfgemaakt hoorntje mee naar de ijssalon.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
5 minuten
Baktijd
5 minuten per hoorntje
Aantal
16 stuks
rijstijd
15 minuten
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
60 gram gesmolten boter of margarine
90 gram rietsuiker
1 ei op kamertemperatuur
1 theelepel azijn
150 gram Schär Brötmix
130 gram water
Extra nodig
(stroop)wafelapparaat
ijslepel
bakspray
houdbare pot
Bereidingswijze
- Smelt de boter en meng samen met de rietsuiker in een mengkom. Laat 5 minuten staan zodat de suiker iets kan smelten.
- Voeg het ei en de azijn toe en mix tot een luchtig geheel.
- Voeg de meel toe en mix kort door.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe en mix goed door.
- Beslag is nu nog vrij vloeibaar, laat het daarom 15 minuten staan het beslag wordt dan vanzelf dikker.
- Warm een oublie apparaat op en spuit eenmalig wat bakspray over de boven en onderkant.
- Voeg 1 kleine ijslepel beslag in het midden toe en sluit het apparaat. Druk 1 keer goed aan en laat in circa 5 minuten mooi goudbruin worden.
- Rol de oublie meteen op met bijgevoegde oublierolletje. Doe dit meteen met behulp van een keukenpapiertje om je vingers niet te verbranden, want daarna wordt het hard en is het net meer mogelijk omdat het uithard. Leg het op een bord en laat afkoelen voordat je het opbergt.
- Giet eventueel wat gesmolten chocola in het hoorntje zodat het puntje onderaan dicht. Dit voorkomt lekker van ijs.