Turkse rijst
Heerlijke boterige turkse rijst, oftwel pilav
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Aantal
5 personen
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
1 grote mok turkse rijst
1 grote mok gekookt water
gekookt water
zout of optioneel een blokje kippenboullion
25 gram roomboter
optioneel glutenvrije vermicelli
3 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Neem elke mok die je wilt als maatbeker. Gebruik dezelfde mok voor zowel de rijst als het water.
- Was de rijst goed tot het water helder is.
- Kook water en giet over de rijst tot de rijst helemaal onder zit. Laat 1 uur rusten.
- Giet de rijst dan af en spoel nogmaals onder de kraan.
- Neem een hapjespan en doe daar de olie in. Voeg optioneel een handje vermicelli en roerbak dit goudbruin.
- Voeg dan de boter toe en laat smelten.
- Voeg dan de rijst toe en roerbak tot de rijst glazig gebakken is.
- Voeg dan een mok gekookt water toe en zout naar smaak. Zet het vuur op zijn zachts en plaats een deksel op de pan.
- Laat zachtjes gaar koken, tot het water helemaal verdampt is. Schep eenmalig de rijst even door en laat 10 minuten rusten.
- Serveer naar wens.