Vis Aardappelschotel
Heb jij niet veel tijd om te koken, of heb je kinderen die lastige eters zijn? Maak dan deze heerlijke makkelijke ovenschotel met glutenvrije vissticks, brocceli en heerlijke zelfgemaakte kaassaus. Om je vingers bij op te likken!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
10 minuten
Baktijd
25 minuten
Aantal
5 personen
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
Voor de schotel
Glutenvrij vissticks
Aardappels
Stronk brocceli
flinke klont Boter
Voor de kaassaus
500 ml gekookt water
1 blokje tuinkruidenboullioun
Half zakje geraspte kaas
Zout/zwarte peper
Fijngeknipte bieslook
2 theelepels mosterd
35 gram roomboter
1.5 eetlepel maizena
Extra nodig
Voor garnering Geraspte kaas Gedroogde peterselie
Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappels tot ze gaar ze zijn met een beetje zout
- Bak de vissticks in de oven zoals vermeld staat op de verpakking
- Snijd de broccoli in stronkjes en stoom ze in 8 min gaar
- Maak in tussen de kaassaus
Kook water en doe 500 ml in een maatbeker. Voeg daar het boullionblokje toe en roer tot het gesmolten is. Smelt de boter en doe daar de maizena bij roerbak een minuut. Giet langzaam alroerend de boullion toe. Roer goed door. Voeg de kaas en mosterd toe en wat zout en peper en als laatste de bieslook. Kook even op zacht vuur tot de kaas gesmolten is en de saus iets is ingedikt. - Wanneer de aardappels gaar zijn giet je deze af. Houd nog wel wat kookvocht om te stampen samen met een flinke klont boter
- Neem een ovenschaal en doe daar de aardappelpuree in en strijk glad.
Op de puree de vissticks verdelen en daarop de broccoli
Verdeel de kaassaus over je schotel en strooi er wat geraspte kaas op en strooi er wat peterselie op. - Zet voor 5 minuten onder de grill