Benodigdheden

200 gram witte rijstmeel

40 gram maïzena/maiszetmeel

40 gram fijne maismeel voor polenta

50 gram amandelmeel

2 eieren maat M

1 theelepel psylliumvezels (Allergento)

1 theelepel xanthaangom

60 gram suiker

1 theelepel bakpoeder

105 gram koude roomboter

optioneel > rasp van een citroen

Vulling

1 eetlepel glutenvrije paneermeel

3 Elstar appels

2 eetlepels suiker

1 theelepel kaneel

optioneel> laagje jam

Extra nodig

Kruimels

125 gram Schär Kuchen und Kekse

25 gram Amandelmeel (fijngemalen blanke amandelen)

60 gram suiker

1/2 zakje vanillesuiker

75 gram koude roomboter

snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C hete luchtstand.
  2. Meng de ingrediënten voor de kruimels samen en wrijf naar voorkeur tussen de handen tot fijne of grove kruimels. Voor grove kruimels knijp je de ingrediënten samen. Stop in een boterhamzakje en zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Meng de ingrediënten voor de koek samen en kneed tot een deegbal. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verspreid het deeg met een kleine roller over de gehele bodem of rol uit tussen 2 vellen bakpapier.
  4. Schil de appels en snijd in kleine blokjes, meng met de suiker en kaneel. Strooi het paneermeel over de bodem en daarop de appelvulling. Je kunt hieronder ook een laag jam toevoegen.
  5. Strooi hierop de kruimels en bak in een warme oven op 180 C voor circa 40 minuten mooi goudbruin.
  6. Laat de koek afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Haal de koek uit de vorm en snijd in vierkantjes.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten