Benodigdheden

200 gram witte kristalsuiker

30 ml water

125 ml slagroom 35% vet

45 gram roomboter

Extra nodig

ruime pan

Garde

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker samen met het water in een ruime pan. Zet op middelhoog vuur en breng met een garde al roerend aan de kook. Wanneer het kookt mag je stoppen met roeren
  2. Laat rustig koken voor ongeveer 5 minuten tot het goud geel amber kleurige kleur heeft gekregen
  3. Giet hierna meteen de slagroom erin en blijf roeren tot het goed vermengd is. Zet het vuur uit
  4. Roer de boter er door en blijf roeren tot de deze helemaal gesmolten is en samen vermengd is.
  5. Voeg zout naar smaak toe en klaar is de karamelsaus/stroop. Hoe meer de saus afkoelt hoe dikker deze wordt
  6. Giet over in een glazen potje of glas en dek af. De saus is 2 weken houdbaar in de koelkast. Bij gebruik even kort in de magnetron of het potje in een pannetje met heet water zetten om weer te laten smelten

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten