Benodigdheden

500 gram witte rijstmeel (hele fijne)

125 gram maiszetmeel

125 gram aardappelzetmeel

500 gram paarse zoete aardappel (is wit van binnen) (gewogen met schil)

10 gram zout

20 gram psyllium vezelpoeder

3 eetlepels olijf of zonnebloemolie

1 eetlepel witte keukenazijn

2 eieren maat M

500 gram lauwwarm water

10 gram gedroogde gist

Extra nodig

cirkel uitsteker of een soepkom

rijstmeel voor werkvlak

Koekenpan voor bakken

spatel

Latex handschoen

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken, kook het gaar en laat afkoelen tot lauw. Prak het en zet apart.
  2. Meng de droge ingrediƫnten samen en voeg de natte toe en de zoete aardappel.
  3. Doe een latex handschoen aan en giet beetje bij beetje het lauwwarme water toe. Kneed tot een samenhangend deeg, wat niet plakt. Kneed voor een paar minuten door.
  4. Bestrooi het werkvlak heel licht met rijstmeel en pak een stuk deeg, rol het uit tot een 4 mm dik. Steek cirkels uit met een uitsteker of soepkom.
  5. Leg op een schone theedoek. Laat rijzen voor 1 uur op een warme plek. 
  6. Verwarm een koekenpan op de grootste pit op laagste stand. 
  7. Leg dan een aantal van die deegcirkels daarin. Wanneer je ziet dat het iets oppopt, draai je de cirkel op (dit duurt een paar seconden). Bak het een paar seconden en draai weer om. Druk met een spatel iets aan aan de zijkanten en draai weer om. Je zal zien dat de batbotjes oppoppen. Grote van de broodjes kun je zelf bepalen door een uitsteker naar wens uit te kiezen. 
  8. Bak aan beide kanten goudbruin en leg op een rooster. Dek de broodjes af met een schone theedoek. Vul naar wens of vries in. 

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten