Benodigdheden

250 gram Caputo Fioreglut

1 ei

1 zakje vanillesuiker

8 gram bakpoeder

4 theelepels zonnebloemolie

90 gram chocoladedruppels

70 gram suiker

100 gram roomboter

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen tot lauwwarm en verwarm de oven op 180 C hete luchtstand.
  2. Zeef het meel en meng samen de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en het ei in een kom
  3. Voeg de gesmolten boter toe en kneed het tot een deegje. Ik had nog 4 theelepels zonnebloemolie nodig om een goed deeg te krijgen. Het is in het begin er korrelig, maar blijf het doorkneden. Voeg eventueel nog wat extra olie.
  4. Kneed de chocoladedruppels erdoor en vorm een staaf.
  5. Snijd vervolgens met een scherp mes in plakjes van 1 cm dik. Leg verspreid over 1 bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Ik heb er 22 koekjes uitgekregen.
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven goudbruin in circa 20 minuten.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten