Benodigdheden

130 gram lauwwarm water

130 gram lactosevrij melk

1 ei

1/2-1 eetlepel gedroogde peterselie of 3 takjes vers fijngesneden

1 dessertlepel roomboter (5 gram)

1 dessertlepel zout (4 gram)

10 gram bakpoeder

410 gram Schär bröt mix

platte blokjes kaas

Extra nodig

Zonnebloemolie om in te bakken

Koekenpan

pizzames

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten samen en voeg als laatste het meel toe. 
  2. Kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Leg het deeg onder een doek.
  4. Snijd de kaas in dikke vierkante plakken.
  5. Strooi heel klein beetje meel op je werkvlak. Pak een deel van het deeg en rol uit tot een dunne vierkante plak van 2 mm dik.
  6. Snijd de randen weg zodat je een mooie vierkant hebt die je een repen kunt snijden. Leg het overige deeg op het deeg wat over is onder de doek.
  7. Snijd rechthoeken uit (zoals een half bladerdeeg plakje). Leg een plak kaas erop en vouw dicht tot een vierkantje. Druk de randen goed aan.
  8. Werk al het deeg op deze manier af.
  9. Verwarm een laagje olie in een koekenpan op de grootste pit, vuur laag. Leg een aantal vierkantjes in de olie wanneer deze goed is opgewarmd.
  10. Wanneer de onderkant goudbruin kleurt draai je deegkussentje om met behulp van 2 vorken. 
  11. Wanneer het aan beide kanten goudbruin is, leg je het op een bord met wat keukenpapier. 
  12. Eet lekker warm op!

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten