Benodigdheden

500 gram Nutrifree pizzamix (Mix bevat al zout!)

400 gram lauwwarm water

10 gram gedroogde gist (bij rijsttijd van 1,5 uur) lange rijstijd van minimaal 5 uur of langer 5 gram gedroogde gist gebruiken)

10 gram suiker

15 gram olie (zonnebloem of olijfolie)

Topping bolognese saus

350 gram rundergehakt

1 rode paprika

1 groene paprika

1 grote ui

1/2 doosje champignons

1 blik gepelde tomaten

scheutje olie

Kruiden

zout naar smaak

1 theelepel paprikapoeder

paar chilivlokken

1/4 theelepel cayennepeper

1 volle theelepel Italiaanse kruiden

halve theelepel zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Voordeeg: Meng in een mengkom het lauwwarme water met de suiker en de gist met een garde en voeg 150 gram meel toe. Mix met een garde tot een beslag. Laat 20 minuten rusten.
  2. Voeg de rest van het meel en de olie toe. Mix voor 10 minuten met een stand-mixer +vlinderhaak op de hoogste stand. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen.
  3. Meng met een deegschraper het deeg naar het midden en vorm tot een bak. Dek af en laat rijzen voor een uur.
  4. Kneed het deeg na een uur lichtjes door en laat rijzen voor minimaal 1,5 uur bij 10 gram gist of laat afgedekt rijzen bij 5 gram gist voor een aantal uur. Hoe langer, hoe beter de smaken!
  5. Maak ondertussen de topping klaar
  6. Rul het gehakt in een scheutje olie tot het vocht helemaal verdwenen is.
  7. Snijd de paprika’s en ui in blokjes en de champignons snijd je in 3 delen en dan in plakjes. Voeg alles toe aan het gehakt. Bak samen tot het bijna gaar is. Pureer de gepelde tomaten en voeg toe. Voeg dan de kruiden toe en laat de saus iets inkoken voor 5 minuten. Laat de saus afkoelen tot minimaal lauwwarm
  8. Stort het deeg op het werkvlak en verdeel druk tot uit tot een cirkel. Verdeel met een deegschraper in 6 punten. Bol deze op en leg op een dienblad die je bestrooid hebt met rijstmeel. Dek af en laat rusten voor 10 minuten
  9. Verwarm de oven op 250 C of de hoogste stand van jouw eigen oven.
  10. Rol steeds een bol deeg uit met een beetje rijstmeel tot een dunne cirkel van 2 mm dik, wil je wat dikkere pizza rol dan niet te dun uit. Vouw de randjes naar binnen toe zodat je een mooie gladde rand krijgt.
  11. Verdeel wat bolognese topping over de bovenkant en bak in een hete oven voor 10 minuten.
  12. Strooi de bovenkant met geraspte kaas en bak verder af voor 5 minuten
  13. Strooi wat gedroogde peterselie erover en snijd de pizza in punten en serveer!

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten