Benodigdheden

450 gram kipfilet

320 gram kippendij filet

1 ui middelmaat in schijfjes

1 ei

3 takjes platte peterselie

Pakje (3 stuks) glutenvrije wasacrackers (fijngemalen) of paneermeel

10 gram kippekruiden van Aldi

10 gram zout

2 theelepels mosterd

Extra nodig

Kruiden 2 snufjes nootmuskaat

2 theelepels gemberpoeder

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel chilivlokken

Bereidingswijze

  1. Maal de crackers fijn tot poeder en doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix tot het helemaal fijn gemalen is
  2. Doe het mengsel dan in een grote spuitzak
  3. Knip stukken huishoudfolie van 15 cm lang
  4. Spuit een lange worst en wikkel het folie eromheen
    Houd de uiteinden vast en rol stevig van voor nr achter tot het een worstje is en vast zit in het folie
    Werk alles af
  5. Neem dan een pan en doe daar de frikandellen in en giet er gekookt water over tot ze ondergedompeld zijn. Zet het vuur middelmatig aan.
    Zet de kookwekker op 10 min. Draai na 5 min even de bovenste frikandellen om, zodat alle frikandellen goed gaar worden
  6. Na de 10 min haal je ze eruit en laat je ze afkoelen op een bord
    Knip dan het bovenstukje af en duw je frikandel eruit
  7. De frikandellen zijn nu klaar om gefrituurd te worden of in te vriezen. Doe voor het vriezen iets tussen elke frikandel zodat ze niet vast plakken aan elkaar

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten