Benodigdheden

250 gram wit broodmix Allergento

100 gram bruin broodmix Allergento

150 gram woestijnmix Le poole

13 gram gedroogde gist

9 gram broodverbeterpasta Allergento (1 volle theelepel)

15 gram suiker

40 gram zachte roomboter

7 gram psyliumvezels

2 eierdooiers

2 snufjes zout ( let op Allergentomixen bevatten al zout en de mix van Le Poole niet)

250 gram goed warme lactosevrije melk

200 gram bruisend bronwater

200 gram rozijnen ( 1 uur geweld in heet water en uitgelekt)

Bereidingswijze

  1. Meng de melk en het water, daarbij de gist en suiker met elkaar en laat 5 min staan
  2. Voeg de verbeterpasta en roomboter en dooiers toe
  3. Meng alle droge ingrediƫnten met elkaar en strooi deze boven het gistmengsel
  4. Mix alle ingrediƫnten met elkaar en vergeet na 30 sec niet de zijkanten mee te schrapen.
  5. Laat mixen voor 7 min op middelste stand. Voeg als laatste de gewelde uitgelekte rozijnen toe
  6. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier
  7. Neem een ijsschep en een beker water. Dompel je ijsschep in t water en schep een bol deeg. Werk de randen steeds mooi nr binnen.
  8. Vorm de ballen goed rond en leg ze gespreid over 2 bakplaten.
  9. Laat ze 10 min rijzen en neem dan een lepel gedompeld in water en wrijf ze iets platter. Niet teveel!
  10. Laat verder rijzen voor 20 min. Zonder doek mag! Is namelijk best een plakkerig deeg. Op een warme plek
  11. Verwarm de oven ondertussen op 210 graden hete lucht.
    Warme een braadslede met stenen mee onderin de oven. We gaan namelijk weer bakken met stoom https://glutenvrijgenietenmetouafae.nl/hoe-bak-ik-met-stoom/
    Voordat je de krentenbollen in de oven schuift spuit je de broodjes in met water mbv een plantenspuit
    Zorg ervoor dat je gekookt water klaar heb staan om meteen in de braadslede te gieten.
  12. Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water over je steentjes en sluit je de ovendeur.
    Dit stoomeffect zorgt voor een mooiere ovenrijs en lekkere korst
  13. Bak tot ze goudbruin zijn, smeer ze in met roomboter voor een zachte korst en glans die past bij krentenbollen en leg ze op een rooster om af te koelen met een schone theedoek erop

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten