Benodigdheden

2 eieren maat M

130 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

rasp van 1 citroen

sap van een 1/2 citroen (mag meer als je dat lekker vindt)

150 gram lauwe yoghurt ( ik heb perzikyoghurt gebruikt)

100 gram zonnebloemolie

1 zakje bakpoeder

200 gram Ouafae's meelmix (zie bakboek) of andere glutenvrije meel

Extra nodig

Handmixer

Bakvorm

130 gram poedersuiker

Wat citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 C
  2. Mix de eieren, vanillesuiker en eieren mooi luchtig creme achtig.
  3. Voeg de cintroenrasp en sap toe, en daarna de yoghurt.
  4. Mix weer goed samen en voeg de olie tijdens het mixen langzaam toe. Klopt mooi luchtig tot er luchtbelletjes ontstaat.
  5. Meng het meel met de bakpoeder en zeef het over het beslag. 
  6. Vet een bakblik in en giet het beslag hierin. Bak in het midden van de oven voor circa 40 a 45 minuten mooi goudbruin.
  7. Wanneer de sateprikker er droog uit komt, is je cake klaar.
  8. Laat 5 minuten afkoelen in het blik en stort daarna op een rooster.
  9. Maak het glazuur klaar door de poedersuiker te mengen met wat citroensap. Wanneer de cake is afgekoeld kan het glazuur erover.
  10. Laat uitharden.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten