Lemon loaf cake
Een heerlijk friszoete cake met de smaak van citroen! Super luchtig en zacht! Heerlijk voor een mooie lentedag
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
10 minuten
Baktijd
40 minuten
Recipe by Ouafae

Benodigdheden
2 eieren maat M
130 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
rasp van 1 citroen
sap van een 1/2 citroen (mag meer als je dat lekker vindt)
150 gram lauwe yoghurt ( ik heb perzikyoghurt gebruikt)
100 gram zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
200 gram Ouafae's meelmix (zie bakboek) of andere glutenvrije meel
Extra nodig
Handmixer
Bakvorm
130 gram poedersuiker
Wat citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C
- Mix de eieren, vanillesuiker en eieren mooi luchtig creme achtig.
- Voeg de cintroenrasp en sap toe, en daarna de yoghurt.
- Mix weer goed samen en voeg de olie tijdens het mixen langzaam toe. Klopt mooi luchtig tot er luchtbelletjes ontstaat.
- Meng het meel met de bakpoeder en zeef het over het beslag.
- Vet een bakblik in en giet het beslag hierin. Bak in het midden van de oven voor circa 40 a 45 minuten mooi goudbruin.
- Wanneer de sateprikker er droog uit komt, is je cake klaar.
- Laat 5 minuten afkoelen in het blik en stort daarna op een rooster.
- Maak het glazuur klaar door de poedersuiker te mengen met wat citroensap. Wanneer de cake is afgekoeld kan het glazuur erover.
- Laat uitharden.