Benodigdheden

circa 600 gram rundergehakt

1 eetlepel tomatenpuree

3 volle eetlepels paneermeel

flinke scheut zonnebloemolie

zout naar smaak

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel zwarte peper

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel gehaktkruiden (Marokkaanse winkel)

1 theelepel komijnpoeder

1 eetlepel ras al hanoet (rode variant)

Extra nodig

flinke klont roomboter om in te bakken

650 ml gekookt water + 150 ml extra tot juiste dikte

voor de jus: 1 volle eetlepel maïzena en 100 ml koud water

braad of hapjespan en garde

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een diepe kom en voeg alle ingrediënten toe. Meng goed met elkaar en draai 10 middelmatige gehaktballen. Ik reken 2 ballen p.p.
  2. Smelt de roomboter in een braad of hapjespan en bak de gehaktballen aan alle kanten mooi bruin. Voeg dan de 650 ml water toe en laat op middelmatig vuur koken voor ongeveer 20 minuten
  3. Los de maïzena op de 100 ml water uit de kraan
  4. Wanneer de gehaktballen gaar zijn schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg even op een bord.
  5. Voeg het maïzenamengsel toe aan de jus die overgebleven is en roer met een garde goed door.
  6. Voeg steeds gekookt water bij tot je de juiste dikte hebt. Bij mij was 150 ml genoeg om een mooie jus te krijgen. Laat een paar minuten doorkoken
  7. Leg de gehaktballen weer in de pan met jus en dien op met een stamppotje of aardappels met groente

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten