Benodigdheden

300 gram oranje linzen Kruiden: halve eetlepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel gedroogde munt, 1 theelepel zwarte peper, chilivlokken naar smaak

1 grote wortel

2 middelmaat aardappels

1 kipbouillon halal

4 eetlepels zonnebloemolie

klontje roomboter

1 flinke eetlepel tomatenpuree

1.7 liter gekookte water

1 theelepel zout

Extra nodig

Staafmixer

Zeef

Bereidingswijze

  1. Was de linzen in een zeef met ruim water. Het water moet uiteindelijk helder zijn en laat goed uitlekken
  2. Neem een diepe soeppan en rasp de aardappels en de wortel daarin. Voeg de olie toe en de linzen en roerbak op zacht vuur tot het iets glazig wordt.
  3. Voeg de boter toe en de tomatenpuree en bak goed mee. Kook ondertussen het water
  4. Doe het bouillonblokje erbij en giet het water erbij. Voeg ook het zout toe en laat op middelmatig tot zacht vuur koken met deksel. Roer af en toe om. Kook voor ongeveer 20 minuten, totdat je ziet dat de linzen helemaal los zijn gekookt
  5. Zet het vuur uit en ga met een staafmixer door het geheel tot alles fijngemalen is. Voeg dan de kruiden toe en proef het zout na. Serveer met extra gedroogde munt en chilivlokken

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten