Benodigdheden

1 bakje mascarpone (250 gram)

400 ml koude slagroom

2 eetlepels Aardbeien kloppudding of wat aardappelzetmeel

3 eetlepels Aardbeiensaus of aardbeienjam

1 zakje klopfix

2 eetlepels suiker

6 eetlepels aardbeien vruchtenyoghurt

1 zakje vanillesuiker

Extra nodig

Spuitzak + optioneel spuitmondje

Toetjesglaasjes

Verse stukjes aardbei

Aardbeienjam en beetje water of aardbeiensaus kant en klaar

Bereidingswijze

  1. Klop de mascarpone los met 2 eetlepels kloppudding en 3 eetlepels aardbeiensaus of jam. Zet aan de kant.
  2. Klop de slagroom lobbig met 2 eetlepels suikers, zakje vanillesuiker en klopfix
  3. Voeg stap 1 en stap 2 onderdelen samen en mix kort. (niet te lang)
  4. Voeg de aardbeienyoghurt toe. Is het te dik dan voeg je steeds een lepel meer toe. Ik had aan 6 eetlepels genoeg.
  5. Zet het afgedekt weg in de koelkast voor 30 minuten.
  6. Verdun wat jam met water, dit wordt de aardbeisaus voor in de glaasjes, of gebruik kant en klare aardbeiensaus
  7. Doe de aardbeienroom in een spuitzak en begin met het opbouwen van de toetjes
  8. Start met een laagje aardbeiensaus en daarom een toef room en daarop weer saus en weer een room. Maak af met aardbeiensaus en stukjes aardbeien.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten