Benodigdheden

1 ui gesnipperd

scheutje zonnebloemolie

Klontje roomboter

1 kipfilet

1 blokje kippenbouillon halal

2 flinke eetlepels tomatenpuree

750 gram gekookte kikkererwten

zout naar smaak

Kruiden: 2 snufjes zwarte peper, 1 volle theelepel paprikapoeder, wat chilivlokken

Bereidingswijze

  1. Week de kikkererwten een nacht van te voren of gebruik voorkookte kikkererwten uit een pot of blik
  2. Was de kikkererwten goed in een zeef. Bij geweekte kikkererwten ga je ze nu koken. Giet in een pan en voeg gekookt water toe tot ze helemaal onderstaan. Kook voor ongeveer 20 min. Ze zijn dan net nog niet gaar genoeg. Bewaar na het koken het kookvocht, die heb je straks nodig
  3. Kook de kipfilet in een apart pannetje, giet gekookt water toe tot de kip onderstaat. Voeg het blokje bouillon toe en laat rustig koken tot het gaar is. Als de kip gaar is haal je deze uit de bouillon en laat het afkoelen. Bewaar het bouillon!
  4. Giet een scheutje zonnebloemolie en de roomboter in een diepe pan. Laat smelten en voeg de gesnipperde ui toe. Fruit dit goed en voeg dan de tomatenpuree toe
  5. Bak de tomatenpuree goed mee, zodat de zuur eraf gaat
  6. Voeg de voorgekookte kikkererwten toe en roer alles samen. Voeg de kruiden toe en giet het kippenbouillon wat je achter hebt gehouden erbij en het kookwater van de kikkererwten. Voeg net zoveel gekookt water toe totdat de kikkererwten met een vingertopje onder water staan. Laat op middelmatig vuur met deksel koken voor ongeveer 20 minuten
  7. Pluk ondertussen de kip en roer tijdens het koken erdoor
  8. Serveer met Turkse rijst

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten