Ferrero bonbons
Ferreroliefhebbers hebben deze bonbon wel erg moeten missen. Maar met dit recept kun je heerlijk genieten van een look a like ferrero! Zeer makkelijk recept gemaakt van de wafelkoekjes van Schär.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Koeltijd
30-60 minuten
Aantal
13 stuks
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
125 gram hazelnootwafeltjes van Schär
5 gram gesmolten roomboter (1 theelepel)
2 volle eetlepels hazelnoot praline pasta (lidl)
13 geroosterde hazelnoten
50 gram melkchocolade
50 gram pure chocolade
25 gram gehakte geroosterde hazelnootjes
Extra nodig
foodprocessor
13 mini cupcakepapiertjes
Vork
Bord/dienblad en bakpapier
Bereidingswijze
- Rooster de hazelnoten in een koekenpan alroerend mooi goudbruin. Laat afkoelen
- Maal de wafeltjes grof/fijn in een foodprocessor
- Giet over in een schaal en voeg de gesmolten boter, en hazelnoot praline pasta toe. Kneed samen tot een homogeen mengsel.
- Rol 13 gelijke bolletjes en doe in elk een hazelnootje. Rol weer mooi egaal. Laat koelen voor 30-60 minuten.
- Smelt de chocolade au bain marie. En roer de gehakte hazelnootjes erdoor.
- Haal elk balletje met een vork door de chocolade en leg op een bord of dienblad bekleed met bakpapier. Laat uitharden in de koelkast en leg in een papieren vormpje.