Benodigdheden

1 mok basmati rijst

250 gram snijboontjes

5 wortels

1 ui

1 tomaat

half bakje champignons

paar takjes platte peterselie fijngeknipt

350 gram rundergehakt

Kruiden: zout, zwarte peper, paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder

Optioneel: 1 teentje geperste knoflook

Bereidingswijze

  1. Kook de basmati rijst volgens gebruiksaanwijzing
  2. Snijd de sperzieboontjes en wortels in stukjes en kook beetje gaar in een pannetje met water
  3. Kruid het gehakt met een beetje zout, paprikapoeder, zwarte peper en komijnpoeder en rol mini balletjes
  4. Neem een hapjespan en verhit de oliƫn en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Haal ze er daarna uit en leg apart
  5. Bak in dezelfde pan een fijngesneden ui met eventueel de geperste knoflook glazig. Voeg daarna de platte peterselie toe en de fijngesneden tomaat en als laatste de champignons. Voeg de kruiden toe naar smaak en laat rustig garen met deksel voor 5 min
  6. Voeg dan de gehaktballetjes toe en de afgegoten groenten en roerbak samen. Als laatste voeg je ongeveer 50 a 100 ml water toe en laat je de groenten met de saus indikken. Proef nog even het zout
  7. Serveer met de rijst

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten